sâmbătă, 29 septembrie 2012

Săvârşin 2012

Sfârşit de august, început de septembrie. Cald.
Săvârşin, pensiunea Carmen.
Filigorie, foc, fum. Whisky, tzuică, vin. Bere. Drujbă. Vrrumm, vrrumm, morman de lemne cât casa. Trebuie toate tăiate? TOATE? Tavi, gard ... (restul e confidenţial). Drujba tace.

A doua zi
Dimineaţa - castelul de la Bulci
http://bulciu.blogspot.com

 



 


 

 


 



 

 Fantoma de la Bulci


 În conacul Mocioni din Bulci bântuie o fantomă şi toţi sătenii or fost tare îngrijoraţi pentru că asta nu era o fantomă cuminte care să stea la ea în conac, asta era o fantomă rea şi vicleană care numai pagube şi necazuri făcea prin tot satul.
Acu’ doi ani a înecat trei oi, doi copii şi o vacă în Mureş; i-a uscat gherberele lui Tanti Uţa şi a scris „Gigel” cu pipi în zăpada din faţa primăriei.
Anul trecut o furat banii de pensie din geanta poştaşului şi i-o dat lui Moş Costin să meargă să-i bea pe toţi la cofetărie. O lăsat-o gravidă pe Nuţica; i-o tăiat pofta de mâncare lui Găbiţa şi o uscat castanul de lângă biserică.
I-o furat ultimii doi dinţi buni lui Baciu Trie; i-o înnegrit o unghie de la picior lui Moş Ioio şi i-o furat părul din creştet învăţătorului, care de ruşine o trebuit să-şi pieptene restul părului peste locul păgubit.
I-o mâncat tema de casă lui Oti; o ciupit-o de fund pe Viorica şi i-o furat lui Cristi câte o şoseată din fiecare pereche, din care una roşie o pus-o în maşina de spălat fix în ziua în care Tanti Vivi o spălat cearceafuri şi perdele.
O secat fântâna lui Viorel; o luat curentul două ore de Sf. Mărie şi o furat semnalul GSM de Crăciun, tocmai când primarul se pregătea să trimită un răspuns la cele 37 de urări pe care le-o primit.
De toate or făcut sătenii: au raportat la oficialităţi, s-au rugat, au aruncat baloane cu apă sfinţită în conac, au chemt o vrăjitoare, un vraci şi un exorcist.
În pragul disperării unu’ din săteni o intrat în conac, da’ o ieşit alb ca varul şi a doua zi o dispărut.
Şi-or adus sătenii cărţi şi filme de la oraş să se documenteze. Or sacrificat o virgină, o oaie şi o capră. Or fost la un pas de a da foc conacului da’ s-or hotărât că n-are rost.
Şi aşa, om după om, or plecat toţi din sat şi-or lăsat fantoma singură să facă câte necazuri vrea ea.
(de Noemi)
 


 

 


Muzeul viceprimarului Heleport (de unde sunt pozele cu castelul pe vremea când era în altă stare)



 

 



Serele
 


 

 



 

Castelul de la Căpâlnaş
www.masuramedia.ro/special/5836.html

 



 

 



 Ospăţul





 Duminică, ne pregătim de plecare

 



 

                     Verii din clanul Popa inainte de plecare spre casile lor,Savarsin 2012

                    Cum se zice: vinituri si adaugiri prezente



Trebuie să plecăm